Afscheid Ans

Vandaag hadden we een receptie om Ans als voorzitter uit te zwaaien.
Gelukkig door de nieuwe coronaregels, mochten we weer met meerdere samenkomen.
010
Onze nieuwe voorzitter bedankte Ans in zijn speech. Voor die personen die deze niet meegekregen heeft, staat hieronder deze speech:

Beste Ans,
Ook namens alle volkstuinders hier op de volkstuin bedankt voor jouw inzet en motivatie, jou standvastigheid en je consequente doorvoeren van de huisregels in en om deze volkstuin.

Je hebt deze volkstuin gebracht tot wat het nu is, waar zo meer dan honderd mensen hun plezier vinden op en rond 94 tuinen. Natuurlijk kan en kun je op alles, op of aanmerkingen hebben en alles kan natuurlijk beter. Maar ik denk dat het gros van de mensen je toch in de loop van de tijd, dat je jouw bestuursfuncties uitgevoerd hebt, je hebt weten te waarderen ondanks dat je zelf zegt ik ben maar een vrouw en ik wordt niet altijd als vol aangezien. Maar toch kan ik je verzekeren dat je je mannetje stond. Mocht je toch anders er over denken, je kunt tegenwoordig je ook laten omvormen, maar dat zal ik je toch niet meer aanraden.

Ik denk dat de meeste mensen op deze tuin je dankbaar zullen zijn wat jij met je bestuursleden de afgelopen jaren hier hebt neergezet. Je hebt gezorgd dat de tuin ook financieel goed gaat. Ook onderling tussen de tuiniers en tuiniersters gaat het goed. Het is alleen een beetje jammer dat wij door de corona maatregelen, jou op deze manier moeten bedanken en niet, zoals het hoort, tijdens een algemene leden vergadering. Een beetje cru echter is wel dat wij deze, kleine receptie organiseren, op de dag dat er weer veel meer mag, weliswaar alles op een afstand van 1.5 meter. Maar dat konden wij niet voorzien, toen wij dit organiseerden. Maar uitstellen tot een eventuele volgende ALV willen we ook niet, deze “lijdensweg” willen wij jou besparen. Het liefst zou je immers dit moment stilletjes willen laten passeren. Immers altijd zoveel mogelijk op de achtergrond blijven is wel een van jouw deviezen. Je bent zoals men in de volksmond noemt een stille harde werker.
Als je zo om je heen kijkt mag je concluderen dat je het goed gedaan hebt.

Ik hoop toch dat na afloop van deze dag, je terug mag kijken op een geslaagde morgen, maar ook dat je voor jezelf, de tijd dat je in het bestuur hebt gezeten goed kunt afsluiten. En nu ben je min of meer bevrijd bent van de zorg om deze volkstuin. Want je was er altijd wel me bezig. Je kunt trots op je zelf zijn wat je bereikt hebt. Ook hebt je de Vlashoftuin binnen de Ovat goed op de kaart gezet, ook daar kun je trots op zijn. Je blijft voor ons op de achtergrond dit jaar om nog wat dingen te doen en samen met Colette, heb je ondertussen de coördinatie op je genomen om de Peerke Donders tuin een flinke opknapbeurt geven. Deze tuin zal min of meer een levende reclamebord zijn voor onze Vlashof tuin. Dus ook daarvoor onze dank.

Rest me nu jou nog een heel klein persoonlijke cadeau te overhandigen. Ik weet trouwens niet of jij van chocoladebonbons houdt maar het zijn wel heel speciale bonbons, ik zou ze in ieder geval proberen en het is heel symbolisch voor jouw doen en laten hier op de tuin.
Het zijn handgemaakte bonbons met natuurlijke smaken. Verwijzend naar je wijze van tuinieren en je wijze om alles zoveel mogelijk als zelf te maken, te kweken en uit te proberen.
Je kunt ze gemakkelijk uitdelen als je dit wenst . Verwijzend naar het uitlenen van spullen, uitdelen van planten, goederen etc. Altijd delen, jezelf wegcijferen en mensen helpen.
Er zijn verschillende soorten. Verwijzend naar de verschillende type mensen en achtergronden die wij in deze gemeenschap hebben, maar voor jou is iedereen gelijk. Alles samen in een doosje, een volkstuincomplex.
Sommige smaken zijn heerlijk, sommige smaken misschien wat minder lekker. Ook hier kun je een verwijzing zien naar de verschillende type tuinders en tuiniersters, de ene is meer toegankelijker dan de andere. Iedereen heeft zo zijn eigen, beperkingen en eigenaardigheden.

Kortom Ans er zijn ongetwijfeld meer overeenkomsten, maar die moet je zelf maar invullen en ontdekken. Ik ben blij dat ik met jou de afgelopen tijd wat intensiever gewerkt hebt. Het ga je goed, nogmaals bedankt voor alles wat je voor de Vlashofstuin gedaan en bereikt hebt. Geniet van je vrije tijd, met jouw gezinsleden, vrienden en vriendinnen, en natuurlijk je tuinen . Erger je niet, dat er misschien dingen gebeuren die je niet graag ziet gebeuren, en die je zeker anders zou doen.
Wij zullen proberen jouw werk, zo goed mogelijk te evenaren en voort te zetten. Met als enige doel “morgen moet de tuin nog beter uitzien” en “iedereen moet het hier naar zijn zin hebben”.

André

De foto’s van dit samenkomen, staan in ons besloten gedeelte van de website

Dit bericht was geplaatst op 26/06/2021, in Nieuwtjes. Markeer de permalink als favoriet.